Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Зустрічайте пам’ятну монету НБУ «Чорнобиль. Відродження. Лелека чорний» у відділеннях РАДАБАНКу в містах Київ та Львів

02 Травня 2024p.

Від сьогодні у відділеннях РАДАБАНКу міст Київ та Львів стартує продаж пам’ятної монети Національного банку України «Чорнобиль. Відродження. Лелека чорний» у звичайному та сувенірному пакованні. В інших відділеннях монета буде доступна по мірі надходження.

Пам’ятна монета присвячена рідкісному птаху, який став одним із своєрідних символів відродження життя в Чорнобильській зоні – лелеці чорному. 30-кілометрова зона відчуження та зона безумовного відселення, на території яких із 26 квітня 2016 року розміщено Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник, перетворились у своєрідний резерват для розмноження не тільки типових, а й рідкісних червонокнижних представників тваринного та рослинного світу, серед яких і лелека чорний.

На аверсі монети у центрі розміщено символічне колесо життя, що знаменує відродження природи: стилізований міжнародний знак “Радіаційна загроза”, оповитий листям, навколо якого тварини, популяції яких розвиваються у 30-кілометровій зоні відчуження.

На реверсі монети на тлі пейзажу зображено лелеку чорного, угорі – пташенята в гнізді.

Монета представлена в РАДАБАНКу у сувенірному та звичайному пакованні, виготовлена з нейзильберу, масою 16,54 г, діаметром 35 мм та номіналом 5 гривень.

Щоб придбати монету, завітайте до наступних відділень РАДАБАНКу:

  • Відділення № 8, м. Київ, вул. Митрополита В. Липківського, буд. 16;
  • Відділення № 27, м. Київ, пр-т Валерія Лобановського, буд. 123;
  • Відділення № 35, м. Київ, вул. Левка Лук'яненка, буд. 21;
  • Відділення № 13, м. Львів, вул. Гнатюка В. академіка, буд. 16;
  • Відділення № 15, м. Львів, вул. Пасічна, буд. 33;
  • Відділення № 38, м. Львів, площа Старий Ринок, буд. 8.

Поділитися:


Купівля Продаж
USD
39.2 39.95
EUR
42.65 43.4
PLN
9.85 10.05

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.