Як працює РАДАБАНК в умовах воєнного стану. Детальна iнформацiя.

Продаж пам’ятної монети «Українська бавовна. Нептун» у відділеннях РАДАБАНКу м. Київ розпочато

18 Квітня 2024p.

Від сьогодні у київських відділеннях РАДАБАНКу стартує продаж пам’ятної монети «Українська бавовна. Нептун» Національного банку України. В інших відділеннях монету можливо буде придбати згодом, по мірі надходження.

Пам’ятна монета «Українська бавовна. Нептун», присвячена українському береговому ракетному комплексу РК-360МЦ «Нептун», який став справжнім проривом вітчизняної оборонної промисловості в розробленні та виробництві сучасної зброї. Він не просто здолав один з найбільших кораблів ВМФ росії в перші місяці повномасштабного вторгнення, а й назавжди вписав себе в історію української оборони.

На аверсі монети зображено ракетний крейсер «москва» з пробоїною в корпусі. «Невразливий» флагман Чорноморського флоту рф стилізовано під дитячий паперовий кораблик, що особливо підкреслює цей міф, незважаючи на його реальні габарити та озброєння. На рубці корабля зображено абрис кремлівської башти із зубцями кремлівського муру, що розламався, символізуючи крах імперських амбіцій росії.

На реверсі монети зображено береговий мобільний ракетний комплекс «Нептун» у момент пуску ракети, прийнятий на озброєння Військово-морських Сил ЗСУ.

Монета, представлена в РАДАБАНКу, виготовлена з нейзильберу, масою 16.54 г, діаметром 35 мм і номіналом 5 грн. Вартість монети складає 121,00 грн.

Зверніться до наступних відділень м. Київ, щоб придбати новинку НБУ:

  • Відділення № 8, м. Київ, вул. Митрополита В. Липківського, буд. 16;
  • Відділення № 27, м. Київ, пр-т Валерія Лобановського, буд. 123;
  • Відділення № 35, м. Київ, вул. Левка Лук'яненка, буд. 21.

Поділитися:


Купівля Продаж
USD
39.15 39.9
EUR
42.65 43.4
PLN
9.85 10.05

* Курси валют Головного Банку (Дніпро, вул. В. Мономаха, 5). Курси у відділеннях можуть відрізнятися. Уточнюйте курс валют у Вашому відділені за номером 0 800 500 999.